Србија

ДРЖАВА ОД СУТРА ДЕЛИ 5.000 ДИНАРА ПОМОЋИ: Ево ко може да се пријави

Нови круг ваучера за субвенционисани одмор у Србији, како незванично сазнајемо, почеће сутра у уторак 13. јуна на свим шалтерима јавног предузећа „Пошта Србије“ на територији целе земље, објавио је сајт vaučeri.srbija.com. Званично, надлежни и даље кажу само :“Ускоро“, без прецизирања рока.

Право да се пријаве имају пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара месечно, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, а корисници ваучера могу бити и лица старија од 65 година која не остварују право на пензију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађанима ће бити на располагању нових 100.000 ваучера у вредности од 5.000 динара које могу користити у угоститељским објектима који учествују у систему. Особе које су у 2023. години већ оствариле право на ваучер, не могу да подносе пријаве за нове.

Потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима Поште поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана, односно период од дана подношења пријаве Пошти до првог дана коришћења резервисаног аранжмана не може да буде краћи од 30 дана.

Крајњи рок за коришћење ваучера је 20. новембар 2023. године.

Извор: Курир.рс