Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Склоните се са улица, у ове делове земље стиже невреме

Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) најавио је кишу и локалне пљускове са грмљавином у наредна два сата на територији Војводине, Мачванског и Колубарског округа, као и на подручју Београда.

– У наредна два сата местимично у Војводини, Мачванском и Колубарском округу киша и локални пљускови са грмљавином. Такође, на подручју Београда краткотрајна киша и локални пљускови са грмљавином.- наводи се на сајту РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сутра осетно хладније, повремено са кишом

Како су објаснили метеоролози, јаче наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, појачаним северозападним ветром и падом температуре које ће касније после подне захватити Бачку и север Баната, током вечери премештаће се преко осталих делова Војводине, ка западној и централној Србији па се у тим пределима падавине очекују током вечери и ноћи.

Временска прозгноза за сутра показује да ће бити осетно хладније, температура ће бити у паду за око 10-ак степени у односу на данашњи дан. Током дана биће претежно облачно, повремено са кишом, на југозападу и југу и локалним пљусковима са грмљавином. Средином дана престанак падавина очекује се прво у северним, а до краја дана постепено и у осталим пределима Србије.

Извор: Блиц