Србија

Начелник Генералштаба Мојсиловић се хитно обраћа нацији због ситуације на КиМ

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обраћа се нацији данас у 16 часова поводом ситуације на Косову и Метохији, пишу „Новости“.

Лидер албанских сепаратиста Аљбин Курти потврдио је новим акцијама хапшења Срба на КиМ да има један једини циљ, а то је да по сваку цену изазове рат на Косову и Метохији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, само дан након што је високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ из Брисела поручио да су арбитрарна хапшења Срба на КиМ недопустива, што је претходно поручио и КФОР, Аљбин Курти се оглушио о такав став и наставио да хапси Србе.

Подсетимо, тзв. косовски специјалци ухапсили су око 10 сати Ненада Орловића из Косовске Митровице. Орловић је ухапшен на свом радном месту у перионици аутомобила, у близини аутобуске станице.

Он је, иначе, радник градске чистоће, а у перионици ради приватно. На снимку сигурносне камере види се како специјалци са четири џипа опкољавају Ненада који је у том тренутку био без мајице. У Ненада су припадници РОСУ уперили дуге цеви, а онда су га брутално оборили на земљу.

Извор: Новости