Србија

ПОТОП У БЕОГРАДУ! СНАЖАН ПЉУСАК ПАРАЛИСАО ГРАД: Људи до појаса, аутомобили до прозора под водом! (ВИДЕО)

Невреме које је у касним поподневним сатима погодило престоницу изазвало је колапс на улицама. Погледајте снимке и уверите се!

Како се може видети на снимцима који се шире мрежама, услед обилних пљускова почеле су да се стварају бујице на улицама, а на појединим местима и мали „гејзири“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, због немогућности да се нормално крећу илицом, поједини људи одлучили су да се у недостатку кишобрана послуже ни мање ни више него сунцобраном!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Упозорење на обилне падавине

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

– Данас облачно са кишом и локалним плјусковима који ће понегде бити праћени грмлјавином. Већа количина падавина биће у другом делу дана. У југозападној, јужној, централној и источној Србији понегде се очекује и од 30 до 50 мм за 12 х, локално и више – саопштио је данас РХМЗ.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SERBIA LIVE – BEOGRAD (@serbialive_beograd)

Хидролошко упозорење

– Наредних дана на сливовима Колубаре, Јадра, горњих токова Западне и Јужне Мораве, Ибра, Нишаве, Топлице, Расине, Мајура, Белице и Црнице, као и на сливовима Млаве, Пека и Тимока могућа су изливања мањих бујичних водотока. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе – објавио је РХМЗ.

Жути метео аларм упаљен је на подручју Баната, Београда, Шумадије, Поморавља и западне Србије због грмљавине и кише, што значи да време може бити потенцијално опасно.

Извор: Информер