Свет

“ШТА СЕ ДЕШАВА СА НАШОМ ДЕЦОМ?!” Нова масовна пуцњава – тинејџер после свађе запуцао на другаре

Шест тинејџера је лакше повређено у пуцњави по завршетку прославе америчког празника “Џунтинт” у Милвокију, у америчкој држави Висконсин, саопштила је полиција.

Полиција је навела да је реаговала у понедељак у близини Роуз парка након што су четири девојке и два младића старости између 14 и 19 година повређени у пуцњави, а да повреде нису опасне по живот, пренео је Си-Ен-Ен (ЦНН).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф полиција Милвокија, Џефри Норман, рекао је да претпоставља да је пуцњава настала због сукоба између тинејџера. Претпоставља се да је 17-годишњи тинејџер изазвао сукоб и да је међу упуцанима.

– Милвоки, шта се дешава са нашом децом? Родитељи, старатељи, одрасли, морамо да се потрудимо да престане ово насиље које наша деца доносе на ове улице. Ниједан пиштољ, никакво оружје за уништавање не би требало да буде у рукама наших младих – рекао је Норман на конференцији за штампу и додао:

– Ово је прича која се пречесто дешава и постаје стварно стара. Заиста стара.

Полиција је саопштила да наставља истрагу поводом тог инцидента.

Градоначелник Кавалир Џонсон рекао је да је у том подручју у време инцидента било на хиљаде људи.

“Џунтинт” је савезни празник у САД, у знак сећања на еманципацију поробљених црнаца. Њиме се обележава годишњица проглашења слободе за све робове у Тексасу, 19. јуна 1865.

Извор: drugacije.srbijadanas.com