Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Србија је победила, морамо да зидамо и градимо нови град

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се грађанима поводом ЕXПО2027

– Успех је велик. Фантастичан успех Србије! Победили смо, добили смо 81 глас. Шпанија је добила 70. То је огроман успех Србије. Видео сам колико су људи из нашег тима уложили енергије, рада, знања. После 32 године донета је одлука, Пловдив је био 1991. године последњи у југоисточној Европи који је добио специјализовану изложбу, а ми је добијамо сада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је најавио да већ сутра крећемо у велике радове у близини Националног стадиона у Сурчинској општини.

– Борили смо се за сваки глас, а то ће значити да колико сутра почињемо са великим радовима у сурчинској општини, а читави доњи Срем ће доживети велики процват, 2,6 милиона туриста ће посетити нашу земљу, рачунамо да ће укупан економски ефекат бити 1,1 милијарду евра…. Дакле, хотелијерство, угоститељство, све ће да процвета, Аеродром Београд, очекујемо око 100 земаља да буду присутни плус међународне организације – казао је.

– Невероватна прилика за развој наше земље, морамо да зидамо и градимо нови град, али и будућност Србије, показали смо да можемо да добијемо широку подршку целог света, понуда Београда је била изванредна, хвала Блинкену на честиткама…. у свим овим данима не лаким за Србију, једна фантастична вест.-

– Неке земље региона недвосмислено гласале за Србију, бескрано сам захвалан свима који су гласали за нас и на азијском и на афричком континенту и онима широм света…. Ово ће бити још један велики огроман економски корак напред, само годину дана после тога ми отварамо линију метроа…. сада морамо радити много више да бисмо могли да оправдамо поверење целог света.

– Много труда и рада је уложено, честитам свим људима! Србија је победила и побеђиваће!

Извор: Информер