Русија

ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА 2.000 ЉУДИ: Гори руска војна база (ВИДЕО)

Аутопут Таврида који повезује луку Керч у Азовском мору и град Севастопољ, затворен је због пожара који је избио на полигону у Кировском округу на Криму.

То је објавио јутрос на свом Телеграм каналу шеф администрације Крима Сергеј Аксјонов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Као резултат пожара који је избио на полигону у Кировском округу, аутопут Таврида је затворен. Ускоро ће бити објављен алтернативни путни правац аутомобилског саобраћаја“, написао је он, преноси агенција РИА Новости.

Ројтерс преноси да је раније новинска агенција РБЦ-Украјина јавила да је дошло до експлозија на војним полигонима, уз напомену да самостално није могао да потврди тај извештај.

Због пожара који је избио на војном полигону у Кировском округу на Криму, планирана је привремена евакуација око 2.000 људи у тој области.

То је саопштио шеф администрације Крима Сергеј Аксјонов.

„Планирана је привремена евакуација становника из четири насељена места. Укупно око 2.000 људи“, навео је Аксјонов на Телеграму.

Саопштено је да је у вези са пожаром формиран кризни тим којим руковиди Аксјонов, преноси ТАС С.

Раније су руске власти саопштиле да је аутопут Таврида који повезује луку Керч у Азовском мору и град Севастопољ, затворен због пожара који је избио на полигону у Кировском округу на Криму.

Извор: Танјуг