Србија

МЛАДИ ДОБИЈАЈУ ПО 60.000 ДИНАРА: До овог датума морате да се пријавите, а ово су услови

Министарство одбране расписало је конкурс за доделу 56 студентских стипендија у школској 2023/2024. години.

Могућност да обезбеде финансијску подршку током школовања и сигурно радно место у систему одбране добиће 19 студената треће и четврте године основних академских студија и 37 студената мастер академских студија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Студенти основних академских студија који стекну статус војног стипендисте месечно ће добијати 50.000 динара, док ће за студента мастер академских студија месечна стипендија износити 60.000 динара.

Право на студентску стипендију имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена и чије се школовање финансира из буџета Републике Србије.

Неопходно је да кандидати буду држављани Републике Србије, а да током студија нису губили ниједну годину те да су све испите из претходних година школовања положили с најмањом просечном оценом која је за сваку стипендију унапред назначена. На овом линку можете прочитати детаљне услове и да ли их испуњавате.

После завршеног школовања, студенти који су се квалификовали за стипендије Министарства одбране добиће запослење у својству официра или војног службеника у Београду, Зуцама, Јакову, Панчеву или Крагујевцу. Рок за пријављивање на конкурс је до 31. октобра 2023. године.

Извор: Информер