Свет

Настао хаос! Руси се пробили дубоко у одбрану, Кијев хитно довлачи снаге из…

Високи украјински званичник изјавио је да су у недељу вођене тешке борбе на североистоку земље, наводећи да украјинске снаге држе своје борбене линије и на неким местима успешно напредују. У међувремену руска војска је саопштила да је зауставила нападе украјинских снага на североистоку.

Заменица украјинског министра одбране Хана Маљар изјавила је да су руске снаге покушале да потисну украјинске трупе са „истурених положаја“ на североистоку Украјине, које су руске снаге освојиле на почетку сукоба са Украјином у фебруару 2022. године, али које су касније украјинске снаге вратиле под своју контролу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи за украјинску националну телевизију, Маљарова је рекла да је кључни задатак Русије да одврате украјинске снаге из области Бахмута, где се спроводи „успешна украјинска офанзивна војна операција“.

– Они су бескрајно нападали ове недеље. Али наше трупе су одолевале тим нападима и понекад их потискивале, наносећи им тешке губитке – рекла је она.

Маљар је изјавила да су Руси претрпели „ништа мање губитака од оних који су им нанети током жестоких борби у Бахмуту“, који су руске снаге освојиле након више од 10 месеци жестоких сукоба.

Руси: Напредовали смо 7 километара у дубину и 18 у ширину

Оружане снаге Руске Федерације су током протекле недеље напредовале у Луганској Народној Републици на удаљености од око седам километара у дубину одбране непријатеља, напредовање дуж фронта било је до 18 километара, рекао је потпуковник ЛНР у пензији Андреј. Марочко је рекао за РИА Новости.

– Напредовање јуришних одреда Оружаних снага РФ у рејону насеља Сергејевка у Луганској Народној Републици износило је до 18 километара дуж фронта и око седам километара у дубину противничке одбране преко протекле недеље – рекао је експерт, позивајући се на сопствене изворе.

Министарство одбране Русије је у четвртак прошле недеље известило да је од 23. јула напредовање јуришних одреда групе трупа Центар у рејону насеља Сергејевка износило 12 километара дуж фронта и три километра. у дубини одбране. Одељење је у петак известило о развоју успеха на овом подручју, напредовање у дубину одбране непријатеља износило је 1,5 километара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс