Свет

ПУТИНОВА ОСВЕТА ЕРДОГАНУ? Турска војна база са официрима и војском сравњена са земљом (ВИДЕО)

Медији преносе да је јуче бомбардована турска војна база у близини Алепа, у Сирији, током којег су страдали турски официри и војници.

Вишеструки ракетни напад је био усмерен на турску базу у близини Истраживачког центра у граду Азаз у северном Алепу, известио је „Атхр Пресс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Локални активисти су известили да су у нападу погинули турски војни официри, док турске власти још нису реаговале информацијама.

Турска илегално контролише велика подручја у северној Сирији од 2018. године и задржала је 114 војних локација и контролних пунктова у Алепу, Идлибу, Раки, Хасакеху и Латакији.

Дамаск је више пута осуђивао војно присуство Турске, које је описао као окупацију уз тврдњу да њихово присуство спречава потпуно ослобађање својих територија од тероризма, преноси латиноамеричка новинска агенција Пренса Латина.

Руси бомбардовали турску базу?

На објављеним снимцима на друштвеним мрежама може се видети дим како куља из турске базе након бомбардовања.

На њима се за бомбардовање ове турске базе окривљују Руси.

Наводно су руски авиони извели напад, али за сада нема званичних информацијама ни са једне стране.

Освета за турски напад из јуна?

Подсећамо да је Турска извела гранатирање у северној Сирији 12. јуна и да је том приликом погођено једно руско возило у којем је један руски војник убијен, а неколико их је рањено.

Гранатирање је уследило након једнодневног насиља између курдских бораца које подржавају САД и турских трупа на северу Сирије, у којем је било неколико мртвих на курдској страни.

Напомињемо да се ни приликом ових инцидената нико из руске војске, сиријске владе или турских званичника није оглашавао.

Извор: Б92