Србија

У ОВИМ ДЕЛОВИМА СРБИЈЕ И ДАНАС МОГУЋА КИША: РХМЗ најавио и олујне ударе ветра!

У Србији се данас очекује променљиво облачно, свеже и углавном суво време, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Само на југу и истоку током јутра и преподнева могућа је краткотрајна киша. Северозападни ветар биће умерен до јак, на истоку повремено са ударима олујне јачине, а ослабиће крајем дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најнижа температура од 13 до 17, а највиша дневна од 22 до 26 степени.

И у Београду се сутра ујутро и пре подне очекује умерено до потпуно облачно и суво време. Дуваће умерен северозападни ветар. Најнижа температура око 14, а највиша дневна око 24 степена.

Пролазна киша

„Облачност са пролазном кишом са југозапада Србије премештаће се далје ка југу и југоистоку. У већем делу Војводине, Београда, а делом и у источној Србији претежно сунчано. У току дана у Тимочкој Крајини, али у области Хомолјских планинама дуваће јак северозападни ветар са ударима олујне јачине“, стоји у најави РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У источној Србији данас је на снази жути метео аларм због ветра, а то значи да је време потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, објавио је РХМЗ.

Време наредних дана

У петак након свежег јутра, током дана претежно сунчано и топлије него у четвртак. По Војводини ће бити слабо изражене пролазне облачности. Ветар слаб јужних праваца. Притисак око нормале. Јутарња температура од 9°Ц до 15°Ц, а максимална од 28°Ц до 31°Ц. Увече суво. Температура у 22х од 18°Ц до 23°Ц.

У суботу и недељу сунчано и све топлије уз врућину. У недељу крајем дана су могући локални пљускови на северу Србије. У понедељак мало нижа и пријатнија температура, испод 30°Ц уз могуће краткотрајне локалне пљускове.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

Ознаке