Свет Србија

ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА: Ухапшени су

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, у координацији са Јавним тужилаштвом за организовани криминал, након вишемесечне заједничке истраге са полицијским службеницима Краљевине Шпаније, а уз подршку ИНТЕРПОЛ-а, ЕВРОПОЛ-а и СЕЛЕЦ-а, ухапсили су двоје српских држављана због постојања основа сумње да су као припадници међународне организоване криминалне групе извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

На територији Србије ухапшени су В. Ш. (67) и М. Ш. (33), док је на територији Шпаније ухапшено 18 припадника ове организоване криминалне групе коју су, како се сумња, предводили П. М. Р. П , Ц. Л. Р. Ц, Р. А. л. О и Y. С. С, из Шпаније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су, како се сумња, од октобра 2022. до априла ове године, у намери стицања противправне имовинске користи, за најмање 53 ирегуларна мигранта, кубанске држављане, омогућили недозвољен улаз у Шпанију, тако што су им злоупотребљавајући безвизни режим за улазак држављана Кубе у Србију, организовали илегалан прелаз из наше земље у Северну Македонију или БиХ, а одатле у Шпанију, као крајњу дестинацију.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија код осумњичених В. Ш. и М. Ш. пронашла и привремено одузела четири мобилна телефона, путничко моторно возило, 600 евра и 300 долара, као и шест позивних писама, две потврде за трансфер новца и две путне исправе.

Осумњиченима је одређен притвор.

Извор: Блиц