Свет

СЕРИЈА РАЗОРНИХ ОЛУЈА СЕ НАСТАВЉА – ИМА МРТВИХ: Попаљени аларми широм Европе, државе падају једна за другом

Фото: Pixabay.com

Нажалост, серија разорних олуја и ове седмице наставља се на северу Италије. У току послеподнева снажан олујни систем формирао се над севером Италије.

У невремену је погинула једна педесетосмогодишња жена када је на њу пало дрво у Милану. Спасиоци су дуго покушавали да је извуку, јер је њено тело било заглављено испод дебла, али за несрећну жену није био спаса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Невреме је направило велике проблеме у Милану, па су затворене и поједине метро станице.

Италијански медији преносе да су спасиоци морали више пута да интервенишу, те да су спасли једну старију жену која је почела да се дави у језеру испод једног надвожњака.

Серија грмљавинских олуја наставиће се и у до краја дана, а биће праћене градом, олујним ветром, обилним пљусковима и орканским ветром. За север Италије проглашен је највећи степен упозорења на непогоде.

Грмљавинске олује бесне и широм Алпа и то од југа и истока Швајцарске и севера Италије до запада Аустрије.

Након што је један олујни систем погодио Салцбург, он је овог послеподнева наставио пут ка истоку и до краја дана погодиће и шире подручје Беча, уз обилне пљускове и олујне ветрове.

До краја дана грмљавинске олује прошириће се и на северозападне пределе Мађарске, а очекују се и у већем делу Словеније, као и на северозападу Хрватске, где је такође издат висок степен упоузорења на потенцијално јаке непогоде.

Извор: Srbija Danas