Србија

ДЕЧАКА УБИЦУ ПРЕ ЗЛОЧИНА ЗАНИМАЛА САМО ЈЕДНА СТВАР! Коста признао да је у АКЦИЈУ кренуо након ОВОГ сазнања!

Кости Кецмановићу је само једно било битно пре него што је починио стравичан злочин.

Коста Кецмановић, дечак убица који је пре три месеца у Основној школи “Владислав Рибникар“ убио девет вршњака и радника обезбеђења, на интернету је претаживао “да ли у Србији постоји доживона казна затвора.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нисам знао да нећу одговарати, мислио сам да хоћу, због тога сам на интернету гледао да ли могу да будем осуђен на доживотну робију. Желео сам да знам шта ме чека – наводно је рекао истражитељима Кецмановић, сазнаје Курир.

Застрашујућа је сама чињеница да му је било најважније да ли га чека робија, док за жртве није марио и имао самилости.

Подсетимо, према нашем важећем закону, Коста Кецмановић као тринаестогодишњак није кривично одговора, нити може одговарати иако је у међувремену напунио четрнаест година.

– Иако се сумњало да је намерно стравичан злочин починио пре него што је напунио 14 година, када би постао кривично одговоран, он је наводно изјавио да није знао за закон али да се интересовао да ли ће ако убије децу морати цео живот да проведе иза решетака – објашњава извор поменутих медија и подсећа на чињеницу да је Коста из куће узео два очева пиштоља којима је усмртио своје вршњаке и чувара школе, као и да је по извршеном злочину мирно напустио школу, позвао полицију и признао дело.

– Према ономе што је изјавио, он у првом тренутку није знао да ли је било кога убио, наводно је рекао да није видео крв. Тек касније је сазнао шта је учинио, али се наводно ни тада није покајао нити изразио искрено жаљење за животима које је угасио. Рекао је да је био шиканиран и одбачен и да му деца нису била другари, као и да је то био мотив, а да је идеју добио гледајући једну документарну серију о убицама из школа – подсећа њихов саговорник и додаје да је Кецмановић под сталним надзором на Клиници за неуропсихијатрију за децу и омладину, на посебном дечјем одељењу.

– У овој установи он је под надзором 24 сата. Не може да излази напоље, разговара са другом децом или да прима посете. Неколико стручних лица, задужено је за разговоре са њим, храну добија свакодневно у соби и практично је његов третман сличан притворском.

Подсетимо, истог дана када је Кецмановић починио крвави пир, ухапшен је његов отац против ког Више јавно тужилаштво у Београду води истрагу због сумње да је сина водио у стрељану и учио га да пуца, као и да није правилно обезбедио оружје.

Извор: Република