Србија

ДВЕ СНАЖНЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ КОД СУБОТИЦЕ: Тресли се прозори од силине детонације, специјалци на лицу места

Становници Палића тврде да су чули одјеке експлозија у ноћи између суботе и недеље

У насељу Хајдуково код Суботице, испред породичне куће Ф. Б. бачене су три ручне бомбе, а како је „Блицу“ потврђено две су експлодирале и нанеле материјалну штету на објекту, док једна експлозивна направа није експлодирала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Експлозије су одјекнуле у петак увече после 21.30 часова, а мештани Хајдукова тврде да су се после њих зачули и пуцњи.

Осим њих, и становници Палића тврде да су чули одјеке експлозија у ноћи између петка и суботе. Грађани су објавили и на друштвеним мрежама да су специјалне јединице полиције одмах стигле на лице места и пронашле трећу неексплодирану бомбу, а према речима људи који живе у близини, од силине детонације тресли су се прозори на свим кућама у овом месту.

Како „Блиц“ сазнаје, бомбе су бачене испред куће у којој живи породица са двоје мале деце и која је претпела велики шок и страх.

На друштвеним мрежама се шири апел мештана који тврде да су бомбе бацилли илегални мигранти, да се стане у заштиту грађана и да им се обезбеди већа безбедност и сигурност. Грађани су незадовољни и поручују да после рафалне пуцњаве из аутоматског оружја и рањавања једног мигрант на Палићу, нови инцидент потврђује да је неопходан потпуно другачији приступ ситуацији у пограничном делу земље.

Извор: Телеграф.рс