Свет

ЕКСПЛОЗИЈА У ХОТЕЛУ: Има мртвих и много рањених

Фото: Јутјуб

Најмање три особе су погинуле, а седморо људи је рањено данас приликом експлозије у хотелу у провинцији Кост на југоистоку Авганистана.

Узрок експлозије је непознат, а Ројтерс наводи да је провинција Кост у близини границе са Пакистаном у последње време поприште насиља између исламистичких милитаната и њихових опонената.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу власти Коста наводи се да су међу жртвама и становници пакистанског региона Вазиристан, који се налази одмах преко границе и где годинама делују разне милитантне групе.

Талибанска администрација у Авганистану суочила се са побуном милитаната Исламске државе, који су последњих месеци извели низ смртоносних напада на цивиле, странце и талибанске снаге безбедности.

Талибани су поручили да су усредсређени на обезбеђење Авганистана и да су последњих месеци извели неколико рација на ћелије Исламске државе у тој земљи.

Више од 1.000 авганистанских цивила убијено је у бомбардовањима и другим облицима насиља откако су снаге САД напустиле Авганистан 2021. године и талибани преузели власт, према извештају УН.

Извор: Танјуг