Србија

ПОПЛАВА У БЕОГРАДСКОМ НАСЕЉУ: Аутомобили заглављени, пешке се не може, само пливајући (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Критично насеље у Београду, Војводе Влаховића, поново је услед великих поплава потпуно одсечено од српске престонице. Међутим, како јављају суграђани, данас у наведеном насељу није пало много кише, које би условиле толику количину воде на улицама, али ипак је потопљено.

Како преносе грађани, проблем је неколико пута пријављиван надлежнима, али се очигледно решење још увек не назире. Улице су притом уске, поједине и једносмерне, и вода се увек дуго задржи, чак и када насеље не захвати прејак пљусак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На фотографијама које се деле друштвеним мрежама види се поплава која је паралисала аутомобиле у води, а улице су непроходне.

Такође, минибус 26Л који једини саобраћа насељем Војдове Влаховића, отежано се креће и готово сваки пут када се догоди оваква ситуација, возачи су немоћни да се пробију до стајалишта.

„Не може се пешке, само пливајући“

У Београду потоци теку улицама, услед новог пљуска праћен грмљавином, али се бура и обилне падавине већ смирују.

Данас је отежано кретање било у Војислава Илића и на Црвеном крсту због велике количине кише која је пала у кратком временском периоду, док је слична ситуација била и у Ресавској улици, где је било немогуће прећи преко пешачког прелаза.

Према најновијој најави која је стигла упоредо са почетком снажног пљуска РХМЗ је упозорио да ће подручје Београда у наредних сат времена погодити повремено киша и локални пљускови са грмљавином.

Извор: Блиц