Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОТКРИО: Ако Украјина призна Косово – у једном дану губи све!

Председник Србије Александар Вучић одговорио је на питање које се тицало спекулација да ће Украјина признати Косово.

– Видео сам да је 56 парламентараца потписало писмо у којем сам нападнут ја, што помажем народу у Републици Српској, правим проблеме јер нећу да признам Косово. За то сам крив. Ја сам поносан што ме нападају такви каква је Алиша Кернс – навео је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је рекао да је писмо формално је адресирано на председника, али је уперено против Србије.

– Онима који кажу да је то непријатно писмо за Вучића, па кажу не јављају ми се већ у неким кабинетима. Мени се јављају, али ретко зовем, само кад ми је потребно за Србију. Не постоји државник којег нисам срео у свету. Све и да имам проблем, то није мој пробелм већ проблем ове земље јер неко жели да нас натера да се одрекнемо националих интереса. Нисам се нешто нарочито узнемирио, то је био очајнички потез оних који изазивају сукобе и хапсе наш народ. Они би да нас увуку у своје ратове да испуњавају своју енверистичку агенду. Ми у томе не желимо да учествујемо, али увек ћемо се борити за свој народ на КиМ – рекао је председник.

– Што се тиче Украјине, она је наша пријатељска земља. Замислите да Украјина призна Косово – све би изгубила у једном дану. Како после тога може да каже да се држи међународног јавног права – навео је председник.

Адут Кијева

Он је додао да верује да тај адут Украјина неће да баци.

– Постоје притисци на нас, а камоли на све европске земље које нису признали Косово, тај притисак постоји, од Молдавије, Украјине… Мало признања имају од 2012, а много отпризнавања – казао је Вучић.

Немачка – „болесник Европе“?!

Када је реч о тврдњама да је Немачка „болесник Европе“, председник је рекао да ће узсве пробелеме које има Немачка увек бити у првих 10 земаља света.

– Имају најснажнију индустрију и за нас је добро да она буде што успешнија, што она брже крене напред, то је боље за Србију – навео је председник.

Извор: Информер