Србија

РХМЗ НАЈАВИО ДРАСТИЧНУ ПРОМЕНУ ВРЕМЕНА: Ево шта нас чека

Фото: Твитер принтскрин

Два врела дана, а за викенд тотални преокрет.

РХМЗ је јуче издао упозорење на високе температуре у Србији – сутра и прекосутра се очекују максималне температуре од 34 до 38 °Ц, у Београду око 35 °Ц. За 3. август је за целу земљу упаљен наранџасти метеоаларм, док је 4. августа Поморавље, источна и југоисточна Србија чак у црвеном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А онда следи јаче погоршање времена. За викенд је објављена најава промене времена.

„Наоблачење и осетно захлађење са кишом и плјусковима са грмлјавином, као последица израженог хладног фронта, које ће у суботу ујутро и пре подне захватити северне и западне крајеве, током послеподнева ће се проширити и на остале, при чему ће дувати умерен и јак западни и северозападни ветар. Локално се очекују и обилније падавине (посебно у суботу, када би за 24 х пало између 40 – 50 мм кише)“, истакнуто је на сајту РХМЗ.

„Биће услова и за јаче олује са градом и олујним ветром“, напомиње метеоролог Ђорђе Ђурић у својој прогнози за Телеграф. Према његовим наводима, у недељу се очекује смена сунчаних и облачних интервала. Максимална температура биће у свим пределима и за 10 степени нижа у односу на петак и биће од 24 до 28°Ц, у Београду до 26°Ц.

Од 7. до 9. августа очекује се мања стабилизација времена и топлије време, уз температуре од 25 до 30°Ц, а 10. августа очекује се ново јаче захлађење времена са падавинама и осетним падом температуре.

Извор: Нова