Свет

СКОТ РИТЕР: Ово се неће добро завршити, ушли су у НЕМОГУЋУ МИСИЈУ

„Украјинска војска добила је немогућу мисију“, изјавио је у интервјуу Стивену Гарднеру, бивши официр америчке морнарице Скот Ритер, говорећи о неуспелом покушају Кијева да пробије руску одбрану.

Многи украјински војници имају иза себе 21 дан основне обуке и неколико недеља оперативне обуке, рекао је он, док покушавају да савладају борбене и комбиноване технике наоружања, за које су потребне године, да их амерички војници и маринци савладају. Ритер је ове напоре Кијева назвао апсурдним.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гарднер: „Путин је недавно рекао, да Украјина губи 10 пута више војника од Русије, и да се то неће добро завршити за Украјину. Да ли мислите да су ове информације тачне? Заиста, у недавним биткама однос је био 1 према 10, јер, као што знам, у Бахмуту (Артјомовск) однос је био један према седам.

У овим недавним биткама у Запорожју, и другим великим биткама које су дошле до медија, да ли је однос заиста био 1 према 10?“

Скот Ритер: „Баш тако. У неким случајевима може бити и више. Украјинској војсци је поверена немогућа мисија. Знате, када би амерички марински корпус, који сматрам најбољом борбеном снагом на планети Земљи, добио задатак да пробије руске одбрамбене линије, онда бисмо то могли да урадимо, али бисмо претрпели велике губитке.

Ми бисмо то урадили са огромном количином ватрене моћи коју Украјина тренутно нема, и морали бисмо да имамо надмоћ у артиљерији, када на њих испалимо више артиљеријских граната него што они пуцају на нас.

То је тешко изводљиво, с обзиром да је руских артиљеријских оруђа више него било којих други на свету. Артиљерију бисмо допунили густом ваздушном подршком. Међутим, то би било веома тешко урадити због руске интегрисане противваздушне одбране.

Ово би био највећи војни напор икада, који би захтевао најбољу борбену снагу на свету, Корпус маринаца, да делује уз огромну подршку из ваздуха и ватрену подршку.

Украјинци нису најбоља борбена сила на свету. Многи од војника сада иду у битку са само 21 даном основне обуке, и неколико или више недеља оперативне обуке иза себе. Они покушавају да овладају борбеним техникама и техникама комбинованог оружја, за које су америчким војницима и маринцима потребне године да их савладају. Покушавају да их савладају за неколико недеља.

Ово је немогуће. Ово је апсурдно. Као када би узели некога и покушали да га обучите за неурохирурга, само тако што ћете му показати видео, а онда му изненада довести пацијента који има огромну повреду главе, и рећи, ево га пацијент.

Овај пацијент ће умрети, јер неурохирург који је само гледао снимак, није у могућности да изведе операцију. Потребан вам је неко ко је завршио медицинску школу, ко је обучен за ову конкретну ствар, ко је био присутан на операцијама, ко разуме шта они раде, итд.

Није тако са Украјином. Неће имати авијацију, а авијацију никада неће ни добити. Чак и у случају ловаца Ф-16 које су обезбедили, а реч је о 12-24 летелице. Да би Ф-16 је имао значајан утицај на бојном пољу, потребно вам је 200 или 300 авиона.

Пилоти неће имати корисну обуку, јер је потребно шест месеци да се развију основне вештине, а онда треба да научите ствари као што су потискивање непријатељске ваздушне одбране, ваздушно покривање, ваздушна борба. Они морају то знати, јер ће им све то задавати, а неће успети ништа од тога.“

Извор: Wебтрибуне.рс