Свет

ШОК! Коначно испливали стравични губици Кијева?

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјина више не може да крије тешке губитке у редовима Оружаних снага Украјине, рекао је бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер у интервјуу новинару Стивену Гарднеру.

– Украјинци то више не могу да крију. Људи гледају на повећање гробља у Украјини, она расту експоненцијално. Док се тела доносе кући, Украјинцима већ понестаје простора за њихову сахрану – рекао је стручњак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима стручњака, Оружане снаге Украјине покушавају да се изборе са великим губицима бацањем више људи у борбу, као и да сломе вољу руске војске која брани своју територију, али ће то само довести до још већег броја жртава од Украјинци, које више не могу да сакрију.

– Све иде на то да ће до краја лета Украјинци имати пола милиона убијених војника – тврди бивши обавештајац.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна кренуле у контраофанзиву на правцу Запорожје, Јужнодоњецк и Бахмут, убацивши у борбу бригаде обучене од стране НАТО -а и наоружане западном опремом. Међутим, украјинска војска није успела ни на једном од сектора фронта и претрпела је велике губитке.

Према речима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа , руске трупе су 26. и 27. јула осујетиле непријатељски напад великих размера у правцу Орехова. Према његовим речима, Оружане снаге Украјине изгубиле су тамо више од 400 војника и преко 60 комада опреме, укључујући три немачка тенка Леопард и два француска.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/риа