Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Напали су нас Американци

Сиријско Министарство спољних послова оптужило је данас америчке снаге за напад на аутобус са сиријским трупама у провинцији Деир ез-Зор на истоку земље.

У том нападу су погинула 23 војника, а најмање 10 их је рањено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Јуче су америчке окупационе снаге починиле нови злочин, пошто су оне и њихове терористичке организације гађале аутобус у којем је било више припадника сиријских арапских армије југоисточно од Деир ез-Зора, што је резултирало смрћу једног броја војника и рањавањем других”, наводи се у саопштењу Министарства, преноси сиријска национална агенција САНА.

Оцењује се да „ова криминална и терористичка агресија“ долази у оквиру америчке ескалације против суверенитета, независности и територијалног интегритета Сирије и у контексту „подршке и спонзорства Сједињених Држава терористичким организацијама, пре свега терористичкој организацији ИСИС“. Д

Додаје се да се овај злочин поклапа са „континуираном америчком пљачком сиријског нафтног и пољопривредног богатства и повећањем економског притиска на сиријски народ“, са циљем, како се наводи, да продужи његову окупацију и настави да дестабилизује читав регион.

Извор: Танјуг