Свет

АПОКАЛИПТИЧНИ СНИМЦИ ИЗ ГРЧКЕ: Бујице носе аутомобиле у море, улицама теку реке (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

ЛОШЕ време „Данијел“ направило је хаос у деловима Грчке, а како преносе медији, олуја је однела аутомобиле у море.

Како преноси Прототема, невреме је створило велике проблеме и катастрофу на обалском фронту Пелиона, а посебно у приморском селу Агиос Јоанис.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Количина воде која је пала на том подручју је толика да су однети чак и аутомобили који су били паркирани на централном паркингу.

Неки аутомобили завршили су у мору, како се види на шокантном снимку на Фејсбуку. На снимку се види једно разлупано возило, док велики таласи носе други ауто.

Потпредседник Синдиката хотелијера Магнезије Василис Карауланис написао је на Фејсбуку да је област без струје и телефона, док је водостај у кућама и хотелима премашио 1,5 метар.

– У Агиос Јоанис Пелиону постоји озбиљан проблем, реке су поплавиле и ушле у хотеле и ниво воде у њима опасно расте, преко 1,5 метара. Хотели су пуни туриста, огромна је штета, искључени су телефони и струја, молим вас, одмах обавестити ватрогасну јединицу – написао је он на Фејсбуку.

Да подсетимо, најмање једна особа је погинула у подручју Волоса, а једна се води као нестала након што киша не престаје да пада сатима, пренео је Телеграф.

Извор: Новости