Регион

ДОДИК УДАРА РАМПУ ШМИТУ: „Ако уђе у Републику Српску биће ухапшен, ето нека проба“

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да Кристијан Шмит од следеће седмице неће моћи ући Српску.

„Више неће добијати пратњу. Ако сазнамо да је ушао, биће избачен из Републике Српске. Од идуће седмице он неће моћи ући. Ето, нека проба“, поручио је Додик у интервјуу за Мрежу на ФТВ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ћирилична табла коначно постављена на згради Уставног суда Црне Горе

Додик је утврдио како је Шмит „дошао да развласти Републику Српску“, додавши да је Немачка јасно одбацила подршку ентитету.

„Шта је Немачка? Имате ситуацију, Немачка одбацује подршку Републике Српске, а банка каже ми не прихватамо одлуке савезне владе и остајемо у том уговору. Ми то нећемо отказати, а ако они буду оспоравали уговор, ми ћемо их тужити. Они знају да ће изгубити“, казао је.

Додао је и да онога тренутка када Шмит наметне закон о имовини „те ноћи је и донесена одлука о самосталности Републике Српске“.

Опозиција тражи оставку Додика ако буде оптужен

„Знам чему то води. Води самосталној Републици Српској. Нећу да прихватим да оно на шта имам право, неко други ми узме. Ако ми узимате имовину, зашто бих ја био са вама. Ја се не договарам око имовине. За мене је то завршено у Уставу“, поручио је Додик.

Извор: Политика