Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стиже невреме, ови делови земље су на удару

Фото: Твитер принтскрин

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на интензивне пљускове са грмљавином за одређена подручја у Србији.

Према њиховој прогнози, упозорење се односи за недељу вече и понедељак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из РХМЗ-а су казали да се пљускови и грмљавине као локална појава очекују у недељу већ од средине дана у Војводини, а да ће се у вечерњим сатима интензивирати најпре у западној Србији

– У току ноћи и у понедељак и у осталим крајевима који се налазе јужно од Саве и Дунава, условљавајући количине од 20 до 50 мм, локално и више – саопштили су из РХМЗ-а.

Данас киша на југу и југозападу

У Србији ће данас након краткотрајне јутарње магле у појединим пределима, на северу и истоку бити претежно сунчано. У осталим крајевима се очекује променљиво облачно време са дужим сунчаним интервалима, а краткотрајна киша се очекује само у југозападним и јужним крајевима. Дуваће слаб, променљив ветар.

За викенд претежно сунчано

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), најнижа температура биће од 12 до 18, највиша од 26 до 30 степени.

У Београду ујутро краткотрајна магла, а током дана претежно сунчано. Најнижа температура од 14 до 16, највиша око 27 степени. У престоници је у 6:00 часова било измерено свега 17 степени.

За викенд се, према временској прогнози, очекује претежно сунчано време.

Извор: Блиц