Србија

УЖАС! Откривен узрок експлозије у Смедереву

До експлозије која се синоћ догодила у центру Смедерева дошло је након што је активирана бомба на трећем спрату зграде у Улици слободе.

Како се незванично сазнаје, експлозив је активирао власник стана на трећем спрату након краће расправе са станарима који су тај стан изнајмљивали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводно, разлог за свађу је била неплаћена кирија.

Власник стана је покушао да уђе стан, али му станари нису дозволили. Након тога је покушао да убаци бомбу у стан. Он се разнео, док су две особе повређене.

Подсећамо, у експлозији која се синоћ око 20.30 догодила у згради у Улици слободе у центру Смедерева, једна особа је страдала, а две су повређене. Према речима станара, свих 25 станова у згради претрпело је велику материјалну штету. Око зграде и у околним улицама су делови намештаја, столарије, стакла.

Иначе, доктор Жељко Смиљанић, помоћник директора Опште болнице Смедерево, каже за Курир да су повређени брат и сестра ван животне опасности, а да је младић теже повређен и пребачен за Београд.

– Мушкарац од 25 година има вишеструке повреде по телу од шрапнела, свуда по телу су му гелери, од главе, грудног коша, трбуха и екстремитета. Након иницијалне дијагностике урадили смо операцију и извадили му неколико шрапнела из предњег трбушног зида. Срећом, нема повреде унутрашњих органа, није имао унутрашње крварење и није животно угрожен. Али, има повреду оба ока, а на једном ће највероватније трајно изгубити вид, за друго је дијагностика у току и видећемо шта ће колеге у Београду урадити, да ли ће успети да му сачувају вид – наводи др Смиљанић.

Извор: Курир.рс/Нова/Блиц