Свет

На познатом летовалишту пронађен дрон пун експлозива (ФОТО)

Фото: Твитер принтскрин

Дрон непознатог порекла који је, према непотврђеним информацијама, носио експлозив, пронађен је на обали бугарског летовалишта Тјуленово на Црном мору.

Како преноси бугарски портал „Новините.бг“, дрон је пронађен случајно синоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није познато како је дрон завршио на бугарској обали, да ли је пао из ваздуха или га је донела плима.

Бугарско Министарство одбране саопштило је данас да је упутило специјалну јединицу која ће прегледати и деактивирати дрон са експлозивом који је слетео у недељу увече у црноморски град Тјуленово, преноси Ројтерс.

Након инспекције, тим из Бугарске одлучиће како да га збрине, наводи се у саопштењу министарства и додаје да је тим послат на захтев регионалне владе.

Туристичко место Тјуленово налази се 70 километара јужно од румунске границе и преко Црног мора од Крима, украјинског полуострва које је Русији сада редовна мета напада дроновима.

„Синоћ око 21.30 послат је сигнал на број 112, нешто после 22.00, подручје је оградила полиција уз забрану приступа људима и коришћење тераса ресторана“, рекао је Маријан Жечев, градоначелник Шабле, општине чији је део Тјуленово.

Портал Нова.бг објавио је, позивајући се на изјаве очевидаца да је дрон дуг између три и три и по метра, као и да је имао закачен експлозив.

Подсетимо, делови руског дрона су нађени и на румунској територији током руског напада на украјинску луку на Дунаву.

Русија је у више наврата бомбардовала луке на Дунаву, а многи напади изведени су веома близу границе са Румунијом.

Извор: Б92