Србија

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Овим деловима Србије прете ПЉУСКОВИ, ГРМЉАВИНА И ГРАД

Фото: Pixabay.com

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је најновије упозорење на невреме са пљуском и грмљавином у Топличком и Јабланичком округу.

– У наредних сат времена на подручју Топличког и Јабланичког округа пљускове са грмљавином и краткотрајном појавом града – наводи се у хитном упозорењу РХМЗ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Киша направила мини језера у Нишу

Невреме праћено јаким пљуском и грмљавином погодило је вечерас Ниш око 18.45 часова. За кратко време пала је велика количина кише па су се на деловима улица формирала мини језера.

Град величине лешника обрао јабуке у Чачку

Јако олујно невреме праћено интензивним градом погодило је током поподневних сати села у околини Чачка и Горњег Милановца. Десетоминутну град величине лешника који је погодио био је довољан да, према речима мештана, оштети род јабука и то пред саму бербу

Упозорење РХМЗ

РХМЗ објавио је упозорење да се после подне очекују интензивни пљускови са грмљавином у појединим деловима Србије, укључујући и Београд.

Како пише на сајту РХМЗ, после подне на подручју западне и југозападне Србије, а увече и током ноћи и на подручју средњег и јужног Баната, Подунавског округа, деловима Браничевског округа и Шумадије, локално се очекују изражени пљускови са количином кише од 10 до 30 мм за кратак временски период, грмљавином, понегде и краткотрајном појавом града.

Извор: Блиц