Србија

ОБЈАВЉЕНЕ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ево колико ће наредних седам дана коштати дизел и бензин

МИНИСТАРСТВО трговине, туризма и телекомуникација објавило је данас нове цене горива и оне ће важити до наредног петка.

Како је објављено, литар евродизела ће до наредног петка на пумпама коштати максимално 207 динара за литар, док ће бензин европремијум БМБ 95 највише коштати 189 динара за литар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нове цене се објављују сваког петка до 15 часова.

Иначе, Небојша Атанацковић, почасни председник Уније послодаваца Србије, гостовао је у емисији Пулс Србије где је открио колико ће коштати производи након повећања акцизе 1. октобра, али и какву цену горива можемо очекивати.

– Цена на сву срећу, односно тих 8 одсто, не иде на укупну цену већ на акцизу. Она је сад између 58 и 60 динара. Дакле, тих 8 одсто би било 4,6 и 4,8 динара, значи око 5 динара. Онда на све то заједно иде још и ПДВ. Тако да треба рачунати на повећање од нешто мање од 6 динара на тржишту, под условом да ове цене на тржишту односно набавне цене остану на овом нивоу. Од тога такође зависи какву ћемо цену имати у смислу да ако се набавна цена смањи за 6 динара, ми ћемо и 1. октобра имати исту цену. Али ако се повећа ми ћемо имати још већу цену производа, па би претила да достигне оне цене које смо запамтили, примера ради, дизела, преко 220 динара – рекао је Атанацковић.

Извор: Новости