Свет

ПОЧЕЛО БРУТАЛНО РАЗАРАЊЕ УКРАЈИНЕ: Руси напали чак 15 градова (ВИДЕО)

Најмање две особе су погинуле, а 21 је повређена данас у руским нападима на градове широм Украјине, а на десетине особа је вероватно затрпано под рушевинама.

Напади су изведени на Међународни дан мира и док се у Њујорку одржава заседање Генералне скупштине Уједињених нација, где је украјински председник Володимир Зеленски одржао говор и представио украјинску „формулу мира“, напомиње АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Две особе су погинуле, а најмање пет је повређено данас у руском нападу на јужни град Херсон, када је погођена стамбена зграда, рекао је регионални начелник Олександр Прокудин.

Седам особа је повређено у Кијеву, укључујући деветогодишњу девојчицу, рекао је градоначелник Виталиј Кличко, наводећи да су оштећене и неке стамбене и пословне зграде.

Две особе су повређене у најмање шест руских напада на Слобидски округ у Харкову, оштетивши цивилну инфраструктуру, рекао је регионални начелник Олег Сињегубов.

Најмање 10 људи је повређено, а најмање једна особа је спасена из рушевина у Черкасима, у централној Украјини, рекао је министар унутрашњих послова Украјине Игор Клименко.

У Черкасима би после јутрошњег напада под рушевинама могле да буду још 23 особе, рекао је регионални начелник Черкаса Игор Табурец.

Регионални начелник Виталиј Ковал рекао је да је нападнут и град Ривне у истоименом северозападном региону и да је погођена енергетска и цивилна инфраструктура, пренео је Ројтерс.

Индустријски објекат и складишта у граду Дрогобичу у Лвовској области на западу Украјине оштећени су након серије експлозија које су изазвале пожаре, рекао је шеф регионалне администрације Максим Козицки, јавио је ТАСС.

Уништена је троспратна магацинска зграда, гори површина од око 30 квадратних метара, написао је Козицки на Телеграму.

Према његовим речима, оштећено је и друго двоспратно складиште у граду, а пожар гори на површини од 20 квадратних метара.

У Дрогобичу се налазе две рафинерије нафте, као и фабрика машина. Украјина је саопштила да је током ноћи оборила 36 од укупно 43 руска пројектила, пренео је Ројтерс.

Извор: Информер