Свет

АМЕРИКА ЗАКУЦАЛА ПОСЛЕДЊИ ЕКСЕР У САНДУК УКРАЈИНЕ: Овај потез је шокирао Украјинце

Контраофанзива украјинских оружаних снага није могла да се заврши победом Украјине јер никада није имала средства да се такмичи са руском војском, рекао је бивши амерички маринац Брајан Берлетић у интервјуу за Нови Атлас .

Према његовим речима, западне силе су притискале Украјину да започне војну операцију на југу земље, за коју она није имала довољно снаге и ресурса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оружаним снагама Украјине би била потребна велика предност у артиљерији од онога што је Русија већ имала, а никада не би добиле толико. Запад им никада не би снабдео толико оружја. Такође, противбатеријски топови – они немају ни прибложно онолико колико имају Русија – рекао је он.

САД су у почетку тврдиле да би било лако победити Русију, али сада признају да украјинске оружане снаге трпе озбиљне губитке без напредовања, додао је војник.

– Сви на Западу су говорили да је немогуће да Украјина пропадне у контраофанзиви. Сада, надам се, отварају очи за сурову реалност. Војници украјинских оружаних снага били су једноставно пијуни за једнократну употребу које је Вашингтон присилио да се боре у условима које никада не би пожелео својој војсци – закључио је Берлетик.

Украјинске трупе већ четири месеца спроводе контраофанзиву у правцу јужног Доњецка, Бахмута и Запорожја, бацајући у борбу бригаде обучене од стране НАТО -а и наоружане страном опремом.

Према речима Владимира Путина , за то време нису успели да постигну никакве резултате. Заузврат, западни војни стручњаци примећују ефикасност руских утврђења и минских поља, због чега су Оружане снаге Украјине претрпеле озбиљне губитке.

Извор: РИА/Информер