Свет

ПУТИН ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ: Паника у Украјини

Одбрамбени сектор Руске Федерације активно ради на повећању производње како бисмо имали све што нам је потребно за Специјалну војну операцију, рекао је председник Русије Владимир Путин.

– За осам месеци ове године организације које припадају одбрамбено-индустријском сектору успеле су да очувају стабилан раст, али неке од њих постигле су и боље резултате, те је тако у појединим секторима производња вишеструко повећана – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Производња оклопних возила, на пример, удвостручена је у поређењу са прошлом годином, а производња оружја које је посебно тражено је чак и утростручена, истакао је руски лидер.

Ипак, Путин је затим наредио повећање производње средстава за противбатеријску борбу и ПВО система, који ће се следеће године у већем обиму слати у зоне у којима се воде борбе. Такође, скренуо је пажњу да је, осим повећања производних капацитета, потребно све више прибегавати и напредним технологијама и обратити пажњу на квалитет онога што се производи.

Као стратешки циљ, навео је производњу свог неопходног оружја и својевремену и потпуну испоруку оружја и других ствари, које су данас потребне Оружаним снагама Русије и борцима на фронту.

Лидер је приметио и да су потребе руске војске од почетка Специјалне војне операције до сада повећане, чему је, како каже, допринео и све већи број грађана, који се одлучује да иде на фронт. За њих је потребно произвести додатно оружје.

Председник Русије високо је оценио и опремљеност руске војске и флоте, а свима онима који раде у одбрамбено-индустријском сектору земље, као и ветеранима, честитао је данашњи празник, који је и посвећен њима, захваливши им се за њихову службу земљи.

Извор: Информер/РТ