СРБИЈА ЈАВЉА

САД НАСТАЈЕ ХАОС! СВЕТ У СТРАХУ ЗБОГ РУСКЕ ОДМАЗДЕ: НАТО помогао Украјини да удари штаб Црноморске флоте?!

Штаб руске Црноморске флоте у кримском лучком граду Севастопољу напао је у петак украјински ракетни удар, саопштило је руско Министарство одбране.

Украјинска војска је 22. септембра напала историјску зграду штаба на Црном мору у Севастопољу, а један руски војник је нестао, саопштило је руско Министарство одбране (МОД). Министарство одбране је прецизирало да је током напада кијевског режима на Севастопољ руска противваздушна одбрана оборила пет непријатељских пројектила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Украјинци углавном нападају ракетама „сторм шедоуз“ – каже руски капетан резервног састава првог војног ранга Василиј Дандикин.

– Американци још нису испоручили своје балистичке ракете са дометом гађања од 300 километара. Ове ракете (сторм шедоу) су прилично подмукле, са њима су два пута погодили Чонгарски мост, погодили су нашу фабрику у Севастопољу. Седам је оборено, три су продрле – појашњава Дандикин.

Он каже да је „све то оркестрирано уз помоћ ментора и покровитеља (са Запада)“.

– Иако критикују Украјинце због таквог понашања, они дају (Кијеву) обавештајне податке – амерички стратешки дронови стално лебде тамо – дају податке из стратешке авијације која се налази у неутралним водама Црног мора, обезбеђују, сходно томе, и извиђање свемира, посебно са сателита који висе у ниским орбитама – појашњава руски војни експерт.

У кримском граду Севастопољу, где се налази руска Црноморска флота, ујутру 22. септембра чуо се звук упозорења о ракетном нападу. Према речима гувернера Михаила Развожајева, штаб флоте је погођен у ракетном удару украјинских оружаних снага. Видело се како из центра града излази јак дим.

– Непријатељ је извео ракетни напад на штаб флоте. Фрагмент је пао у близини позоришта Луначарски… Све оперативне службе су изашле на место инцидента. Информације о жртвама се разјашњавају. Молимо останите мирни. И не постављајте фотографије и видео записе – рекао је Развожајев у Телеграму. Он је упозорио на могући нови напад на штаб Црноморске флоте.

Вест је уследила након што је руско министарство одбране раније саопштило да је противваздушна одбрана полуострва уништила украјинску вођену ракету и две беспилотне летелице код западне обале Крима. У ноћи 22. септембра оборена су и два дрона, наводи МО.

Развожајев је прво упозорио да је могућ још један напад, али је касније написао: „претња од ракета и ваздуха престаје“. Ипак, позвао је становнике да не путују у центар града где су путеви блокирани и истражне радње су у току.

Према Дандикину, западни војни ментори Кијева и њихови опуномоћеници узимају у обзир многе факторе приликом планирања ових удара.

– Планирају како да заобиђу нашу противваздушну одбрану и да им одвуку пажњу; о свему воде рачуна – колико је ракета у нашим постројењима, колико је потребно за поновно пуњење и тако даље. Могу да лансирају беспилотне летелице. Јуче смо видели масиван напад дронова, вероватно су проверавали спремност (руске ПВО). Одбили смо удар и све оборили. Чињеница је да су наши црноморски морнари спремни за такве ситуације – објаснио је руски војни експерт.

Дандикин је напоменуо да руска војска треба да анализира одакле су дошли удари и да ближе погледа преостале украјинске војне снаге у Одеси.

– Нападају, колико сам разумео, углавном са југа Украјине, из Одесе. Морамо узети у обзир да је то вероватно једино за шта су они сада способни у ситуацији када је њихова контраофанзива пропала. То значи да ударају по нашој територији, гранатирамо Брјанску област, Белгород, Курск, погоде Херсонску област, Регион Запорожја… Овде не штеде гранате, иако се увек жале да немају довољно, а дали су им касетну муницију. То је чисто клање, јер Украјинци пуцају на цивиле. Морамо да будемо још буднији и ефикаснији – закључио је Дандикин.

Извор: Информер/Спутњик