Свет

ШОК! Доктор устао из сандука усред сахране, настала општа паника, људи се разбежали

Pixabay.com

Бизарна прича о „васкрсавању“ из мртвих је пре годину дана многе зачудила, а ево шта се десило…

59-годишњи народни доктор Годвин Угилу Амаду „васкрснуо“ два дана након што су га његове колеге прогласиле мртвим, писали су нигеријски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прича која истовремено садржи елементе ужаса и вере одвијала се у области локалне самоуправе Тото у држави Насарава, а медији су јавили да је Амаду проглашен мртвим око 6 сати ујутро 5. септембра 2022, након чега је његово тело одвезено у мртвачницу.

Тамо је Амаду остао док су лекари и чланови породице чекали долазак његовог најстаријег сина, Џејкоба Амадуа, из Абуџе, а када је два дана касније стигао његов ред за сахрану, настао је потпуни шок јер је Амаду устао из ковчега у коме је био последњи вршили су се обреди, припреме пред последњи испраћај на гробљу.

Људи су се разишли на све стране

Као што можете замислити, преплашена гомила се разишла на све стране, многи од њих су били убеђени да се Амаду вратио као дух, а главни лик приче је своје искуство поделио са дописником листа Тхе Натион.

Укратко, Амаду је открио да је у јулу почео да осећа болове у грудима и ногама. Ноге су му биле отечене, а пошто самопрописана терапија није помогла, његово двоје најстарије деце у Абуџи и једна од његових ћерки у Лафији натерали су га да пожури у Федерални медицински центар у Кефију.

Тамо је провео две недеље, отпуштен је да уђе са тврдњом да је здрав, међутим, недељу дана касније вратио се јак бол у грудима. Деца су га поново натерала да оде у приватну болницу, пребачен је у Федерални медицински центар у Кефију, где су лекари констатовали да је преминуо после борбе за живот.

„Мој отац је проглашен мртвим док сам путовао из Абуџе да га видим у болесничком кревету. У болницу сам стигао око 10 сати, већ је било касно и погребник ми је дозволио да му видим лице. Тражили смо да га не балзамујемо, и журно смо кренули у село да мобилишемо људе да нам помогну да ископамо гроб како бисмо га сахранили у року од три дана од његове смрти“.

„Тело 7. септембра донели смо у село у ковчегу, изложили га на месту где је збрињавао своје пацијенте, а он је изненада устао из ковчега. Одједном смо сви приметили да се ковчег тресе, и пробудио се и устао“, испричао је његов син Јаков и додао:

‘Одједном сам осетио олакшање, преселио сам се на други свет’

„Скупио сам храбрости да му приђем, али он у почетку ништа није рекао. Касније сам га одвео у купатило где се умио, а неколико сати касније тражио је храну. Онда се опустио, а негде увече сутрадан је почео мало да прича, рекао је да је син.

Амаду је у интервјуу за Тхе Натионал дописник рекао да ни данас не може у потпуности да се сети свега што се догодило, али је рекао да се добро сећа да се у једном тренутку грчио од болова, а неколико секунди касније осетио олакшање.

Према Амадуу, тада се преселио у други свет.

„Захваљујем Богу што ми је поново дао живот након што сам окусио смрт. Право је чудо што ми је Бог дао другу шансу и мислим да ћу дане које ми је дао поново посветити њему и проповедању његовог јеванђеља.

‘Људи, Бог је стваран!’

Мој пут у рај је био миран. Знам да се изнад мене отворио облак и видео сам нешто попут огромног златног сателита у свемиру. Тамо ме је дочекао веома висок анђео. Имао је прелеп мач и нешто што је личило на златну косу. Када сам се осврнуо, видео сам да иза њега стоје још два анђела, који у рукама држе брошуре и књиге са Божјим речима. Кратко су разговарали и пустили ме у небески град“.

„На уласку у град срео сам пријатеља из детињства који је умро пре 22 године. Звао се Чоко Агума. Он ме је провео кроз град у коме су сви били посвећени обожавању Бога. Такође сам видео нешто што је личило на престо Бог и ја можемо да вам потврдимо да сам отишао у рај а не у пакао огњени и да сам се успешно вратио са храброшћу да проповедам јеванђеље до краја живота. Бог је стваран!“, рекао је он у интервјуу за Амаду и додао је интригантну примедбу:

„Речено ми је да је Христос тај који ме је пробудио, да ме је васкрсао из мртвих“.

Он је земљу смрти описао као мирну, тиху и мирну. „Све што сам видео и доживео гурало ме је да се променим и вратим Христу као свом Спаситељу“, испричао је, између осталог, донедавно „покојник“.

Његов син је потврдио да се молио откако се вратио:

„Моја мајка се плашила, а ја се још мало плашим. Слушај, погледао сам мртво тело мог оца, лично купио ковчег, био сведок како је у њега унет… Његов повратак живима ме је шокирао. Још увек немам речи“, закључио је син Јаков.

Извор: Курир.рс/Net.hr