Свет

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ТВРДИ: Руси су изгубили код Бахмута

Британско Министарство одбране објавило је информацију о ситуацији у Бахмуту. Реч је о дневним информацијама које се прикупљају преко обавештајних службеника.

Британци тврде да су Украјинци одбили све руске контранападе на Бахмуту и ​​задржали контролу над ослобођеном територијом. „Током протекле недеље, руске снаге су уложиле напоре да покрену локалне контранападе на украјинске снаге које напредују у секторима Орихив и Бахмут.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У обе области, украјинске снаге су победиле руске нападе и задржале контролу над недавно ослобођеном територијом“, пишу Британци.

„Коментари које је објавила руска војна заједница указују на крајње разочарање међу онима који су били укључени у ове контранападе, посебно у близини Бахмута, са извештајима о „лоше осмишљеним“ напредовању, недостатку артиљеријске подршке и великим жртвама“, пишу Британци.

Током протеклих девет месеци, руске снаге у Украјини показале су се способним да изводе снажне одбрамбене операције. Међутим, они и даље показују само минималне офанзивне способности. Команданти се боре да оркестрирају сложене заједничке операције, концентришу довољно артиљеријске муниције и одрже висок морал и нападачки дух, пишу Британци.

Извор: Индекс