Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО

Председник Србије Александар Вучић угостио је женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је освојила сребрну медаљу на Европском првенству.

„Ово је одлика великих шампиона, зато што су рођени победници, не трпе пораз и спремају се за следећу победу. Не може да буде пораз кад освојите сребрну медаљу, након светске титуле… Молим вас, девојке, мало више осмеха“, поручио је Вучић и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свуда где живи наш народ, у Републици Српској, Црној Гори и на целој територији бивше Југославије. Нисте биле ни свесне колико су сви били поносни на вас. Никада нисмо имали бољу спортску селекцију, али нико нам никада није донео толико медаља и успеха као женска одбојка“, истакао је Вучић.

Он је додао да се нада да ће и мушки одбојкаши да се „подигну“.

Казао је да његова молба да се пласирају за Париз, и да је он за нас од кључног значаја.

„Подићи ћемо награду за 100.000, а може да се деси и да подигнемо за 200.000 евра за златну медаљу у Паризу“, истакао је Вучић.

Такође, Вучић се захвалио и Поштанској штедионици, која је припремила награде за сваку од чланица наше селекције.

„Тијана, шта год они причали, да знаш да си боља од оне Варгас, и то зна сваки човек у земљи“, поручио је Вучић.

Капитенка женске репрезентације Србије захвалила се председнику и министру за то што увек нађу времена за њих.

Маја је потом уручила знак пажње – белгијске чоколадице.

„Ово је најбољи поклон из Брисела. Ви их лепо победите све и да из Париза буде још више чоколадица“, додао је председник кроз осмех, након што је констатовао да су ове године добили чоколадице из Брисела.

Подсетимо, женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на Европском првенству, пошто је у Бриселу у финалу континенталног шампионата поражена од Турске резултатом 3:2.

Извор: Б92