Свет

ЗАКУВАЛО СЕ: Русија и НАТО улазе у директан сукоб?

Први заменик представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански изјавио је да постоји ризик од директног сукоба између НАТО-а и Русије.

Он је додао и да је ситуација веома опасна.

„Није на нама да процењујемо вероватноћу овог сценарија. Много пута смо упозоравали да је ситуација веома опасна и да постоји велики ризик од директног сукоба између Русије и НАТО-а, рекао је Пољански, замољен да прокоментарише речи америчког водитеља Такера Карлсона о перспективи рата између САД и Русије следеће године, преноси Риа новости.

Он је скренуо пажњу на то да је НАТО веома умешан у оно што се дешава у Украјини и да Алијанса Кијеву обезбеђује обавештајне податке са сателита, оружје и муницију.

„Све осим људства. Али не знамо са сигурношћу јер има много знакова да постоје неки инструктори, плаћеници, а о погибијама одређених људи на врло мистериозан начин саопштавању њиховим породицама генерали и официри НАТО-а. Све ово изазива велике сумње, рекао је дипломата и додао да се не може искључити да учествују у одређеним активностима у Украјини.

Пољански је рекао да је са војне тачке гледишта ситуација за кијевски режим веома лоша.

„И сви разумеју да је његов једини спас западна подршка. Западна подршка помало јењава. И мислим да многи људи у САД, као и на другим местима, почињу да схватају да кијевски режим губи, рекао је Пољански

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930