Свет

ЕВРОПА ЋЕ ЕКСПЛОДИРАТИ: Нису слушали Путина, сада их чека страшна судбина!

Европа је претрпела више штете од антируских санкција него сама Русија; ЕУ би могла да пукне у будућности, рекао је немачки новинар Волфганг Минхау у чланку за британско издање Нев Статесман.

– Санкције су нанеле више штете ЕУ него Русији. Западни лидери су потценили колико је тешко изоловати земљу ове величине – написао је посматрач.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинар је своју изјаву поткрепио прогнозом Међународног монетарног фонда, према којој ће руска економија до краја 2023. године расти брже него у Британији, Француској, Немачкој и Италији.

Осим тога, Минхау сматра да је рат у Украјини до крајњих граница уништио војне снаге ЕУ. Он је додао да европски лидери немају заједничку стратегију за окончање сукоба.

Колумниста је такође рекао да ће цена обнове Украјине након завршетка сукоба бити много већа него што сугеришу тренутне калкулације.

– Мислим да ће европско јединство пукнути када дође време да се склопи договор са Москвом и плати огромне суме за обнову Украјине – закључио је Минхау.

Москва је више пута изјављивала да ће се земља изборити са ограничењима Запада, који је више пута износио мишљења да су рестриктивне мере неефикасне. Руски председник Владимир Путин раније је приметио да је политика обуздавања и попуштања дугорочна стратегија Запада, а санкције су задале озбиљан ударац целокупној глобалној економији. Према његовим речима, главни циљ лидера САД и њихових савезника је да погоршају животе милиона људи.

Извор: Информер

Ознаке