Свет

КЕДМИ: Нико неће моћи да избегне катастрофу, само је Путин спреман на то

Цела међународна заједница се суочава са веома озбиљним шоком у догледној будућности. Сједињене Државе ће морати да захвале за ово, јер тврдоглаво одбијају да живе у оквиру својих могућности.

Ко год да се противи, данас су најмоћнија држава у сваком смислу те речи Сједињене Америчке Државе. Њихова моћ заснива се на једној од најјачих армија на свету и долару, који је постао главна резервна валута.

Једини проблем је што „долар“ није подржан златом и у ствари, представља обичан зелени папир, како је о томе некада причао покојни лидер ЛДПР Владимир Жириновски.

Овакво стање ствари ће на крају довести до тога да ће цео светски финансијски систем, формиран као резултат Бретон Вудске конференције, врло брзо потонути у заборав. У сваком случају, ову тачку гледишта деле многи стручњаци, укључујући економисту Михаила Хазина и бившег шефа израелске службе Натив Јакова Кедмија.

Кедми је у свом недавном говору на Јутјуб каналу „Валдман-ЛИНЕ Алеxандер Wалдман“ директно саопштио да се катастрофа у глобалном доларском систему више не може зауставити.

Према његовим речима, такав развој догађаја могао се избећи пре 15 година. Међутим, већина водећих светских сила није донела никакве закључке после економске кризе 2008. године. А САД нису хтеле да се одрекну статуса светског хегемона. Америка која је избацивала неподржане доларе, данас то и даље ради. А они који желе да улажу у њих нису нигде нестали.

Због тога ће неспособност Вашингтона да сервисира свој енормно надуван национални дуг у великој мери погодити не само њега, већ и оне чланове међународне заједнице који у потпуности верују у „Ујка Сема“.

Сбог ситуације са Русијом и даље изгледа „веома повољно“, приметио је Кедми. Руски председник Владимир Путин је више пута скренуо пажњу на ово. Из тог разлога је Москва пре неколико година поставила курс за дедоларизацију националне економије. Опклада је стављена на злато. Кина је следила исти пут. Остали могу само да саосећају. Вера у САД се неће исплатити, закључио је Кедми.

Извор: Wебтрибуне.рс

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031