Свет

ПАНИКА! ПУТИН ШАЉЕ ХОРОР ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗЕЛЕНСКОМ: Руси на зиму планирају нешто што ће затрести цео свет

Председник Украјине, Володимир Зеленски, забринут је због активних припрема руског лидера Владимира Путина за наставак „специјалне операције“ током зиме, пише Ал Кхалееј.

У чланку се напомиње, да Москва развија стратегију за вођење војних операција у зимским условима. Руске трупе су већ добиле модерније наоружање и ојачане одбрамбене линије, које су се показале ефикасним у супротстављању украјинским нападима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тога, наводи се да је Северноатлантска алијанса разочарана у контраофанзиву украјинских снага, али и даље инсистира на наставку сукоба по сваку цену, упркос катастрофалним последицама по бившу совјетску републику.

– Сви чекају зимску битку, која ће додатно продубити ране НАТО-а и Украјине – закључује аутор.

Украјинске оружане снаге од почетка јуна покушавају да напредују у правцу Запорожја, Јужнодоњецка и Бахмута, убацујући у борбу јединице обучене и наоружане од стране НАТО-а. Како је нагласио Владимир Путин, нису успели да постигну значајније успехе ни на једном сектору фронта.

Према речима руског министра одбране, Сергеја Шојгуа, само у септембру, губици украјинске војске износили су више од 17 хиљада људи и преко 2,7 хиљада комада оружја.

Извор: Информер