Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ: Војска бежи

Борци Хамаса сукобили су се са израелским трупама унутар Појаса Газе, саопштили су данас из Хамасовог војног крила – Ал-Касам бригада.

У питању је, како се чини, један од првих сукоба између две стране на копну унутар Појаса Газе откако је избио рат 7. октобра, пренео је Си-Ен-Ен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из Хамасовог војног крила су поручили да су из заседе уништили два израелска војна булдожера и тенк, натеравши израелску војску да се повуче у Израел без својих возила.

„Војници ционистичких снага који су упали у заседу код Кан Јуниса оставили су своја возила и побегли источно од ограде, трчећи“, тврде Ал Касам бригаде на друштвеним мрежама. Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су само навеле да су „хици испаљени ка њима када су пролазили на западу, код ограде са Појасом Газе, у области Кисуфим“.

Све о сукобу Хамаса и израелске војске из минута у минут можете пратити овде.

„ИДФ тенк је напао терористичку ћелију која је пуцала на војнике“, додао је ИДФ. Кибуц Ксуфим у Израелу се налази источно од Кан Јуниса. ИДФ је потврдио Си-Ен-Ену телефоном да су њихове трупе вршиле операцију унутар Газе током инцидента.

Ово није први пут да је ИДФ потврдио да је вршио операције унутар Газе од почетка напада Хамаса 7. октобра, с обзиром да је ИДФ 13. октобра саопштио да је извео рације унутар Газе, додаје америчка телевизијска мрежа.

Извор: Танјуг

Ознаке