Свет

Пушков открио шта ће бити са Украјином након ескалације сукоба у Израелу

Приоритетност Украјине у западној политици ће се смањити услед ескалације у Израелу. Овакав став изразио је руски сенатор, Алексеј Пушков, на свом „Телеграм“ каналу.

Према његовом мишљењу, сада ће САД радити на „два фронта“ – украјинском и израелском, иначе ће сви схватити да Сједињене Америчке Државе не подносе терет „глобалног лидерства“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Али без обзира на то како они покушавају да делују у оба смера, приоритет Украјине у западној политици ће се неизбежно смањити. Блиски исток је озбиљно у пламену“, рекао је сенатор.

Истовремено је изразио мишљење, да би Вашингтон требао захвалити Богу што се криза око Тајвана није „срушила“ на њих у овим условима.

„Сједињене Америчке Државе су преузеле превише обавеза у свету. Типичан случај империје која се суочава са бројним изазовима и све више исцрпљује своје ресурсе.

У суботу ујутро, Израел је доживео незапамћени ракетни напад из Газе. У војном прес центру су саопштили, да је испаљено више од три хиљаде ракета широм земље.

Осим тога, борци Хамаса су након масовних ракетних удара продрли у приобалне области на југу Израела. Израелска одбрамбена армија је у одговору покренула операцију „Гвоздени мачеви“.

У земљи је проглашено ванредно стање. Премијер Бењамин Нетањаху је у обраћању нацији изјавио, да је држава у ратном стању и наредио широку мобилизацију резервиста. Војници изводе чишћење насељених места.

Извор: Wебтрибуне.рс