Србија

СТИЖЕ НЕВРЕМЕ: Ови делови Србије су први на удару

Фото: Твитер принтскрин

У СРБИЈИ је и даље веома топло, а температуре други дан заредом прелазе 30°Ц. У току вечери очекује се и јаче наоблачење.

У току вечери у свим пределима Србије очекује се умерено до потпуно облачно, али и даље веома топло, уз јужни и југозападни ветар. Ветар ће и даље бити фенског ефекта, али слабијег интензитета него у претходна 24 сата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нешто свежија ваздушна маса продраће до севера и запада Србије, док ће веома топла одмакнути ка истоку.

У овом часу веома обилна киша са јаким пљусковима и грмљавином пада у области Јадрана, БиХ и Хрватске.

Овај падавински систем премешта се у јужној и југозападној висинској струји према северу и током вечери захватиће западније пределе Србије.

Дакле, у току вечери киша и пљускови очекују се у Бачкој, Срему, Мачви, у Подрињу, у Колубарском округу и на западу и југозападу Србије.

Понегде се очекују и јачи пљускови, а на југозападу Србије пљускови ће бити праћени и грмљавином.

У осталим пределима Србије очекује се суво, понегде са слабом кишом, а касније током вечери и ноћи киша се понегде очекује и у осталим пределима Србије, наводи у својој прогнози метеоролог Ђорђе Ђурић.

Осим веома топле ваздушне масе, са севера Африке до нашег подручја стигле су и честице пустињског песка из Сахаре, па се у пределима са падавинама очекује прљава киша, а што ће највише бити видљиво на возилима.

Тренутне температуре у Србији крећу се од 18°Ц на северу и западу Бачке до 27°Ц на југоистоку Србије, у Београду је 24°Ц. Златубор мери 19°Ц, Сјеница 18°Ц, а Копаоник 14°Ц.

Веома топло очекује се и током вечери, уз температуре од 16 до 24°Ц, у Београду до касно у ноћ биће изнад 20°Ц.

За разлику од претходне ноћи која је у многим пределима била тропска, уз температуре изнад 20°Ц, у ноћи пред нама температуре ће опасти испод 20°Ц, али ће и даље бити високе за ово доба године, уз минималне вредности пред јутро од 11 до 17°Ц.

Други дан викенда биће сунчанији, после подне уз више облачности, а пред крај дана и током вечери биће и кише, понегде и пљускова са грмљавином. Тада ће и јужни и југозападни ветар бити у скретању на северозападни, уз даље освежење и престанак фенског ефекта, али остаће и даље натпросечно топло време.

Извор: Телеграф.рс