Свет

СТРАВИЧАН ПРИЗОР: Судар 158 возила, има мртвих (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Најмање седам људи је погинуло након што су „супер магла“ дима из мочварних пожара у јужној Луизијани и густа магла изазвали бројне саобраћајне несреће.

У несрећама је учествовало укупно 158 возила, саопштиле су власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повређено је 25 људи, а број погинулих могао би да порасте док спасиоци настављају да чисте места несреће и трагају за жртвама, рекла је полиција Луизијане у понедељак увече.

Гувернер Џон Бел Едвард позвао је људе да дају крв и замолио да се моле за повређене и убијене.

„Комбинација дима од пожара и густе магле је опасна и желим да замолим све становнике Луизијане у погођеним подручјима да буду крајње опрезни док путују“, написао је Едвардс на мрежи „X“.

Метеоролози су раније рекли да је „супер магла“ захватила подручје западно од Њу Орлеанса, отприлике у време несреће. Супер магла је густа магла која се развија у влажним условима и може довести до смањивања видљивости на мање од три метра, према Националној метеоролошкој служби.

Власти су објасниле како су се нека возила запалила након првог судара. Једно од возила укључених у несреће била је цистерна која је превозила „опасну течност“, навела је полиција не наводећи појединости о супстанци.

Извор: Б92

Ознаке