Спорт

МОЋНИ НОВАК РАЗБИО СИНЕРА У ФИНАЛУ ТОРИНА: Нема више дилеме ко је најбољи икада, срушио је и Федерера

Фото: Х принтскрин

Новак Ђоковић је још једном исписао историју тениса!

Први је играч у историји који је седам пута освојио Завршни турнир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски ас је у финалу у Торину савладао домаћег играча Јаника Синера са 6:3, 6:3 и тако освојио историјски трофеј.

Меч је трајао сат и 43 минута.

Било је ово његово девето финале на Завршним турнирима. Новак је кући носио пехаре 2008., 2012., 2013., 2014., 2015. и 2022. године, а тој колекцији је додао и 2023. годину.

Ово је 98. титула Ђоковића у каријери и јури Џимија Конорса који је први са 109 титула. Испред је и Роџер Федерер са 103 титуле, али нема сумња да Новак може да их достигне и престигне већ наредне године, уколико га послужи здравље и заобиђу повреде.

Кренуло је сјајно за Ђоковића. Направио је брејк у четвртом гему првог сета. Тај гем је обележила и туча на трибинама „Пала Алпитура“ у Торину. Интервенисало је обезбеђење и избацило хулигане. То није пореметило Новака који је спасао две гем лопте.

У наставку сета тенисери су узимали своје сервисе, па је Новак после 38 минута игре добио први сет за 6:3.

Одмах на старту другог сета Ђоковић је направио брејк, и то са нулом! Са нулом га је и потврдио. Ђоковић је нанизао десет узастопних поена, пре него што је изгубио први.

Тенисери су до седмог гема одржавали свој сервис, а онда смо видели спектакуларан гем од скоро 16 минута игре. Синер је искористио осму гем лопту, а Новак пропустио две брејк шансе.

Синер је у наредном гему опасно претио, имао 0:30 и напао сјајно, али је направио катастрофалну грешку. То је још једном поновио, па је гем отишао на тас Новака.

Под таквим притиском Италијан је пуно грешио на свом сервис гему и првом дуплом сервис грешком практично одсвирао крај меча.

Извор: Курир спорт