Свет

ПОРУКА ЗЕЛЕНСКОМ? Отрована жена генерала Буданова: Анализа крви открила опасну супстанцу

Супруга шефа Главне обавештајне управе Украјине, генерала Кирила Буданова, отрована је и налази се у болници, пише Страна, позивајући се на портал Бабел.

Према тврдњама извора украјинског портала, Маријани Будановој је дијагностификовано тровање тешким металима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ове супстанце се ни на који начин не користе у свакодневном животу или војним пословима. Њихово присуство може указивати на намерни покушај тровања одређене особе – тврди извор украјинског медија.

Њено здравље се наводно током дужег временског периода погоршавало, због чега је хоспитализована. Буданова је тренутно под лекарским надзором.

Украјински медиј пише да она није једини случај тровања у последње време, и да су тешке метале највероватније унели храном.

– Она је већ боље, прва фаза лечења је прошла. Пошто је супруга Буданова мале тежине, код ње се то брже манифестовало. А тровање је потврђено и код неколико радника – каже извор украјинског листа.

У току је истрага о покушају убиства.

Како пише Страна, и бивши генерални тужилац Украјине Шокин је раније тврдио да су покушали да га отрују.

Маријана је друга супруга Кирила Буданова. Главни украјински обавештајац се први пут оженио 2009. године, али се тај брак на крају распао. Већ 2013. он се оженио Маријаном.

Рођена је 1993. године у селу Ставише, у Кијевској области, и по образовању је психолог. Била је кандидат за посланика партије „Удар“ Виталија Кличка, а касније је била његов саветник за борбу против корупције.

Извор: информер.рс/Страна.уа/Бабел