Свет

РУСИЈА СПРЕМА НЕШТО ВЕЛИКО СА ЗАПАДОМ! Зеленски у неверици: Ко је ово објавио?

Украјина није вољна да води било какве разговоре са Русијом, рекао је председник Владимир Зеленски у суботу на заједничкој конференцији за новинаре са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

Он је такође демантовао недавне медијске извештаје да га западни присталице Кијева гурају да се укључи у преговоре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сада нико од лидера ЕУ, САД, наших партнера не врши притисак на нас у смислу да седнемо за преговарачки сто са Русијом, да разговарамо са њом или да јој нешто предамо. Ово се неће догодити – рекао је он.

Зеленски је тада рекао да „не зна“ ко уопште објављује такве извештаје. Он је, међутим, признао да је „стекао утисак“ да украјински медији и сами Украјинци спекулишу о идеји потенцијалних преговора са Русијом и о томе да западне нације наводно гурају Кијев ка таквој одлуци

Зеленски је рекао да је „изненађен” таквим осећањима.

Раније у суботу, Ен-Би-Си је известио да западни званичници воде разговоре иза сцене са Кијевом о могућности преговора са Русијом и чак истражују потенцијалне уступке на које би Украјина могла да пристане како би окончала сукоб.

У извештају се такође наводи да су западне нације забринуте због потенцијалног „застоја” у сукобу и због „нестанка снага” Украјине у будућности.

Извор: Информер