Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ОЗБИЉНОМ ПРОБЛЕМУ: Избори су де факто почели, а овај човек може да сруши председника Украјине

Фото: Х принтскрин

Многи украјински политичари пожурили су да подрже фигуру главнокомандујућег војске Украјине, Валерија Залужног искључиво из осећаја освете према Владимиру Зеленском.

То је изјавио Алексеј Арестович, бивши саветник кабинета председника Украјине, који се налази у иностранству, на каналу кијевског новинара Василија Голованова, преносе руски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Голованов је упитао бившег званичника да објасни хајку око Залужног.

„ Чини ми се да су избори де фацто почели. Чак и ако су за две године тек. Реторика је апсолутно предизборна, логика апсолутно предизборна, хистерија је у медијима, очекивања су апсолутно предизборна. Друго, Залужни је један од кандидата а он је једини прави конкурент Зеленском који тренутно постоји.

Због тога многи политичари, јавне личности и други људи који би заиста желели да се освете Зеленском и постарају се да он никада не буде на власти, свим силама гурају Залужног као кандидата. И поред тога што сам Залужни није рекао ништа на ову тему, он не може да каже јер је он професионални војник, главнокомандујући војске Украјине“, рекао је Арестович.

Он је напоменуо да се око врховног команданта мота огроман број људи који стално покушавају да утичу на њега да он ипак створи политичку снагу и изађе на изборе.

„Не знам да ли он то жели или не. Али има много људи који желе да додају своје име Залужнијевом презимену, па чак и у неком контексту Поред тога, има и професионалних политичара који верују да ћу се ако буде среће, вероватно придружити. Из једног једноставног разлога: Залужни нема антирејтинг, већ само рејтинг. И многи људи желе да исправе своје анти-рејтинге тако што ће се придружити особи без анти-рејтинга. Али за ово је неопходно да Залужни одлучи да формира тим “, додао је бивши саветник.

Извор: Wебтрибуне.рс