Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО МУП: Ако вас је ова особа преварила, одмах зовите полицију!

Фото: Инстаграм принтскрин

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са Полицијском управом у Јагодини, а по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су М. Ј. (39) због сумње да је на територији Србије извршио више кривичних дела превара.

Како се наводи у МУП, сумња се да је он, од маја до новембра ове године, на једном сајту оглашавао на продају возила наводно увезена из иностранства, лажно се представљао и уговарао продају, захтевајући да му купци пре испоруке уплате аванс у износу од 3.000 до 7.000 евра, што су они и учинили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– М. Ј. је потом, како се сумња, мењао бројеве телефона и прекидао комуникацију са оштећенима којима возила никад нису испоручена – наводи се у саопштењу МУП.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

– Позивамо грађане који су оштећени на исти или сличан начин да се јаве у Полицијску управу за град Београд или на број телефона: 011/279-84-09 – наводи се у МУП.

Министарство унутрашњих послова упозорава грађане да приликом куповине возила из увоза и посредством сајтова новац не уплаћују авансно, да избегавају огласе у којима је купопродајна цена много нижа у односу на техничке карактеристике, годину производње и стање возила, као и да не уплаћују новац без личног контакта са продавцем и без претходног прегледа возила, уз пратећу документацију.

Извор: Блиц