Свет

КИЈЕВУ СТИГЛЕ НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ: САД ће напустити Украјину, ово је разлог

Без обзира на исход наредних председничких избора, САД намеравају да ускоро траже окончање украјинског сукоба, каже познати француски новинар и стручњак за геополитику Рено Жирард.

Обзиром на то да Зеленског све више критикују у Украјини због своје неуспешне војне стратегије, чини се да су и сами Украјинци почели да схватају да не могу да победе Русију и врате изгубљене територије, примећује експерт у интервјуу за Суд радио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рено Жирарс колумниста Фигара : Или ће Трамп бити изабран за председника САД, а већ је рекао да ће решити проблем за 24 сата, односно питаће Путина шта хоће. Можда Украјина неће у НАТО, а поново ће се разговарати о споразуму о границама и безбедносним гаранцијама за Русију. Или ће Бајден бити поново изабран.

Тада ће бити веће шансе да се настави непомирљива позиција према Русији. Али Бајденова администрација и демократе ће такође на крају желети мир јер желе да се прво фокусирају на Кину и знају да их све ово води предалеко. Осим тога они схватају да стратешки, није у њиховом интересу да Русију бацају у загрљај Кине. Тако да је са овим сукобом скоро све јасно.

У ствари, изузетно је интересантно видети шта ће бити са критикама које почињу да се чују у Украјини, у украјинским медијима – ту пре свега мислим на познате независне штампане медије – у вези са војном стратегијом Зеленског.

На пример, била је операција чијим су се успехом Украјинци толико хвалили: Успели су да створе центар отпора на левој обали Дњепра. Рекли су да је ово велики успех, али се показало да је то руска замка: Руси су дозволили групи да се учврсти, а сада ће је уништити. Много људи је умрло. И сада има много критика.

То се зове ПР политика Зеленског, који се осећа обавезним да храни медијског монструма. Он је жестоко критикован због беспотребног убијања младих Украјинаца. Само да би прешао на другу страну огромног Дњепра. А чини ми се да и у Украјини схватају да се Русија прибрала, да Русију неће победити.

Извор: Wебтрибуне.рс